Kijkuit

Deze onbekende duikplaats heeft slechts een beperkte parkeerplaats en is dus niet geschikt voor groepen. Ze ligt vlakbij de duikplaats Bommenede.

Duikplan

Maximum diepte: 20
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Kijkuit is een vrij ondiepe duikplaats. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit slib en warrelt vrij gemakkelijk op. Je kan op verschillende plaatsen in het water gaan, tussen de golfbrekertjes is het erg ondiep, je moet al een eindje uitzwemmen om diepte te maken. Je kan ook te water gaan aan het einde van de golfbreker op de kop van de dijk. Deze golfbreker is mooi begroeid, deze ligt echter ook een pak dichter bij de vaargeul, pas dus op dat je hier geen vrije opstijging maakt. Eens je van de golfbreker wegzwemt kom je opnieuw op een zandbodem terecht.

Fauna & Flora

Onder de 10 meter bestaat de bodem alleen uit zand, hier is niet zo heel veel onderwaterleven te bespeuren. In het zand vind je garnaaltjes, platvisjes en af en toe een paling. Rond de golfbrekers is de bodem harder en vormen oesters de schuilplaats voor meer onderwaterleven.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Zeedijk, Zonnemaire, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts. Bij de dijk weer naar rechts, dan de eerste links, dit is de Elkezeeseweg. De Elkerzeeseweg rijdt je helemaal uit tot de Delingsdijk (N653), hier ga je linksaf. Deze weg blijf je aldoor maar volgen, Ook bij de afslag Zonnemaire blijf je rechtdoor rijden, hier gaat de weg over in de Delingsdijk en vervolgens in de Kijkuitsedijk. Bijna aan het einde ga je linksaf, je ziet de zeedijk dan al liggen, de Dwarsdijk in. Aan het einde is een bocht naar rechts, hier moet je proberen te parkeren.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering