Cosyns

De steengroeve van Lessines is een oude porfiergroeve, een basisingredient voor grind en grote blokken voor bijvoorbeeld dijken. Aan het einde van exploitatie is deze steengroeve ondergelopen. En ze vormt nu een leuke duikplaats voor ons duikers.

Duikplan

Maximum diepte: 53
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Le Carrière de Cosyns, heeft een maximale diepte van 54 meter. De bodem is bezaait met achtergelaten werktuigen, rails, dwarsliggers, huisjes, lieren ... Je materiaal kan je naar beneden brengen via een kabelspoor, zelf dien je via een trap naar beneden te gaan. Op de plaats van te water gaan ligt een platform. Er wordt ook steeds gevraagd om zelf de veiligheid aan de kant te verzekeren.

Fauna & Flora

Er is geen detailinfo beschikbaar over de fauna en flora in deze put. Deze is waarschijnlijk vergelijkbaar met andere steengroeves uit de omgeving.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €4,00 per duik
Openingsuren: Zondag om 10u00. Mits reservatie.

Contactinformatie

Adres: Chemin d'Enghien, 7860 Lessines
Contact: marcallemeersch@belgacom.net / epsm.divers.be/

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Ja

Routebeschrijving

Neem op de snelweg Brussel-Mons afrit Halle en volg de A8 richting Doornik tot aan de afrit Bassily. Ter hoogte van de afslag rechts, rij je tien meter verder links richting Boisde- Lessine. Volg deze weg ongeveer 1 km. Bij het bord dat aangeeft dat je Lessine binnenrijdt neem je de gravelweg aan je linkse kant. De weg heeft een Y-vorm: neem de rechtse vertakking. De steengroeve ligt 100 m verderop.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering