Kulkenol

Een weinig populaire duikplaats nabij de Zeelandbrug, voor de fervene wandelaars onder ons.

Duikplan

Maximum diepte: 40
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Kulkenol is zeer moeilijk bereikbaar, je parkeert aan de Zeelandbrug en wandelt dan zo'n kilometer in de richting van de haven van Zierikzee, tot aan het puntje van de T-vormige strekdam. Het water wordt hier in een bocht naar de vaargeul afgeleid, hierdoor staat er vaak zeer sterke stroming. De duikplaats is zo'n 35 meter diep. Het is niet mogelijk om hier met hoog water te duiken. Deze plaats wordt ook druk bevist, dus let op dat er geen vissersboten aan het werk zijn wanneer jij hier duikt !

Fauna & Flora

Door de aanwezigheid van sterke stroming is het onderwaterleven hier veel diverser dan op andere Oosterschelde plaatsen. De duikplaats staat bekend om de grote hoeveelheid naaktslakjes die er in het voorjaar voldoende voedsel vinden op de blokken van de strekdam.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Galgelaantje, Zierikzee, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Restaurant "De Zeelandbrug"

Routebeschrijving

Eens de Zeelandbrug over heb je links "Restaurant Zeelandbrug" en rechts de werkhaven (de Val). Je blijft op deze baan volgen tot aan een kruispunt met verkeerslichten. Aan de verkeerslichten links afslaan, richting Industrieterrein ZUID. Ongeveer een kilometer verderdoor terug links (industrieterrein ZUID). Blijf deze weg steeds rechtdoor volgen (op een zeker ogenblik gaat hij over in een veldweg). Uiteindelijk kom je terug aan "Restaurant Zeelandbrug", maar nu beneden. Volg de weg (rechtse bocht) tot je onder de Zeelandbrug komt. Daar kom je op de parking terecht. Op de dijk bij de Zeelandbrug ga je rechtsaf langs de dijk naar de strekdam.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°53'49''
51°37'45''

Waardering