Levensstrijd

Levensstrijd is een zeer ondiepe duikplaats, maar als je niet houdt van de drukte aan de naburige duikplaatsen, dan zit je hier goed.

Duikplan

Maximum diepte: 10
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater

Deze duikplaats leent zich goed voor het maken van lichte driftduiken, liefst na de hoge kentering. Het is hier maximaal 10 meter diep en je moet vanaf de parking toch wel een heel stuk wandelen om het water in te gaan (tot 1000m). De bodem is overwegend zanderig, maar de blokken die er liggen zijn zeer dicht begroeid.

Fauna & Flora

In het voorjaar is deze plaats een mooi alternatief bij het spotten van sepia's en pijlstaartinktvissen. Je bent hier in de naburigheid van de Zeelandbrug en ook hier worden wel eens constructies neergezet om de diertjes te overtuigen hier hun eitjes af te zetten. In de zomer ontmoet je dan ook de borelingetjes op de zandbodem.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Levensstrijdweg, Zierikzee, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Bij Zierikzee richting Burgh-Haamsteede, Nog voordat je Zierikzee hebt verlaten en nadat je aan de rechterzijde het Texaco tankstation bent voorbij gereden, neem je de laatste afslag Zierikzee in. Dat is de Laan v. Sint Hilaire. de Laan v. Sint Hilaire blijf je volgen, na de kruising met de Scheldestraat/Weststraat. ga je de eerste weg rechts (dat is de Miereweg) en gelijk neem je de eerste weg links, het Eerste Weegje. Deze weg loopt op een gegeven moment langs de jachthaven, de weg heet hier dan ook de Havenweg. De eerste weg aan de rechterzijde (links is water) is de Weldamseweg, deze ga je in. Bij de dijk aangekomen zie je een grote parkeerplaats, de weg heet hier inmiddels Levensstrijdweg. Hier parkeren en de wandeling naar de duikplaats kan beginnen. het beste kan je eerst een stuk over de dijk richting havenmonding lopen.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°53'28''
51°38'35''

Waardering