Wissenkerke Westnol

Nabij Wissenkerke bevinden zich enkele duikplaatsen, zo heb je Westnol, Oostnol en Vlietpolder. Elk van deze plaatsen herbergt leuke plekjes.

Duikplan

Maximum diepte: 45
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Westnol is een duikplaats die enkel bij laag water toegankelijk is, het is geen gemakkelijk plaats waar de stroming vrij sterk de kop op kan steken en het risico op slecht zicht aanzienlijk is. Door de aanwezigheid van ondiepe oesterbanken, voor aan de westkant van de nol, is het nuttig om een goed duikplan te maken. Na de kentering kan je hier last hebben van stroming die je van de kant wegtrekt. Beginnelingen kiezen dus best een buddy met ervaring vooraleer ze hier het water ingaan. Ga te water aan het uiteinde van de strekdam, langs de rechterzijde of op de punt en buig dan richting noorden.

Fauna & Flora

Op diepte is het onderwaterleven uitbundig, de plaats wordt vooral gekenmerkt door de prominente aanwezigheid van zeeanjelieren, die in kleur varieren van wit tot zalmroze. Zij bevolken de vele blokken die hier in het water liggen. Ze kunnen hier goed overleven in de sterkere stroming die voldoende voedsel aanvoert.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassign

Contactinformatie

Adres: Keihoogteweg,Wissenkerke, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Matig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanuit België neem je de A12 richting Bergen op zoom en daarna de A58 richting Goes. Sla af richting Zierikzee. Daar ga je richting Kortgene/Wissenkerke. Vanaf de N225 neem je de afslag Wissenkerke en rijdt deze weg af tot het dorp. In het dorp aangekomen ga je rechtdoor tot de T splitsing met de Dorpsdijk. Hier ga je rechtsaf tot de eerste weg links net buiten het dorp. Dat is de Keihoogteweg. Deze ga je in en rijdt door tot aan de dijk. Hier neemt de weg een scherpe bocht naar rechts. Je kunt in de bocht parkeren. Over de dijk naar links zie je een dam. Dat is de Westnol.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°45'0''
51°35'48''

Waardering