Katshoek

Deze duikplaats is niet te verwarren met de nabijgelegen duikplaatsen aan de haven van Kats. De stek ligt vlakbij het zuiden van de Zeelandbrug.

Duikplan

Maximum diepte: 45
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Laagwater

De duikplaats Katshoek is geweldig dicht begroeid en bij laag water zie je de blokken van een strekdam boven het oppervlak uitsteken. Als je een liefhebben bent van kreeften dan is de binnenzijde van de strekdam the place to be. Aan de buitenzijde van de strekdam kan de stroming ietwet steviger staan.
Vanaf de parkeerplaats (voor de bareel) tot aan het uiteinde van de strekdam is het een flink eind wandelen (+/- 800 meter). Maar bij goed zicht is het dat zeker waard. Te water gaan doe je in de bocht van de dam van Katshoek. Hier kan je enkel duiken bij Laag Water. Duik dan naar de linkerkant van Katshoek op, ander maak je zeer moeilijk diepte.

Fauna & Flora

De fauna en flora op duikplaats Katshoek bevat zowat alle klassieke elementen van de oosterschelde, doch door de sterkere stroming aan de buitenzijde van de dam, kan je er bijvoorbeeld ook zeedahlia's zien. De bodem is op Katshoek zeer dicht begroeid, waardoor er zeer veel te ontdekken valt.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Polderweg, Kats, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Matig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: A12 richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Zierikzee. Je rijdt nu over de N256, die over de Zeelandbrug gaat, echter bij de laatste kruising voor de Zeelandbrug ga je rechtsaf richting Kats. Je rijdt door naar het dorp Kats. In het dorp eindigt de weg in een T-splitsing, hier ga je rechts en daarna gelijk de eerste weg links. Dit is de Polderweg. Na een paar honderd meter zie je aan de linkerzijde een zijweggetje die helaas is afgesloten met een slagboom. Hier zal je de auto moeten parkeren en te voet het weggetje moeten aflopen naar de duikplaats.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°53'43''
51°33'47''

Waardering