La Roche Fontaine

Vlakbij Franchimont vinden we de steengroeve La Roche Fontaine. Deze duikplaats is zeer gekend onder de Belgische en Nederlandse duikers. Dit was vroeger een rode marmergroeve. Ze hebben hier zelfs hun eigen trappist.

Duikplan

Maximum diepte: 52
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Om naar het water de gaan moet je een korte, maar toch steile helling afdalen. In het begin loopt de bodem zeer geleidelijk af tot een 6-tal meter. De cabine van de kraan staat nog op dit ondiepe plateau. Achteraan en links bestaat de put uit verschillende plateaus, die verschillende dieptes (22, 26, 36, 40, 48 en 53 m) herbergen en gescheiden worden door loodrechte wanden. De put is op zijn diepste punt 53 meter, doch hou rekening met je desbetreffende dieptelimieten ! Het diepst gelegen interessant object bevindt zich rond de 35 meter (een sleepboot). Over de verscheidene plateaus verspreidt vind je twee boten, een halve porsche, een vliegtuig, de cabine van de kraan, ladders, een schroef ...

Fauna & Flora

Snoek, baars, karpers, een soort goudvissen ... Vooral op het ondiepe plateau kan je genieten van de rijkdom aan vis, die helemaal niet schuw is en dus wel eens nieuwsgierig langs je komt gezwommen terwijl je aan je duik begint of je safety stop doet.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €4,00 voor eerste duik / €2,00 voor tweede duik
Openingsuren: 01/05-31/10 op donderdag en vrijdag van 19:00 - 20:00
Zaterdag 14:00 - 16:00
Zondag 10:00 - 16:00
Op feestdagen 10:00 - 11:30
Nachtduiken mits reservatie

Contactinformatie

Adres: Rue du stoumont, 5600 Franchimont
Contact: info@rochefontaine.be / http://www.rochefontaine.be/

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Ja

Routebeschrijving

Neem op de snelweg Brussel-Bergen, na Nivelles de A54 richting Charleroi. Op de ring rond Charleroi sla je af bij Couillet en volg je Phillippeville. Aangekomen in Phillippeville rij je de stad NIET binnen, maar volg je Givet op de N46. Rij door het dorp Villers-le-Gambon. Nadat je de steengroeve La Croisette bent gepasseerd, kom je terug in de bossen. Neem na het tankstation de aardeweg aan de linkerkant. Er staat een bord met “Carrière de Roche Fontaine” erop.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering