Den Osse

Deze duikplaats wordt ook wel Nieuwe Kerkweg genoemd. In de zomermaanden is dit een van de drukstbezochte duikplaatsen aan de Grevelingen.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Net zoals in Scharendijke werd er hier een kunstmatig rif aangelegd, bestaande uit zo'n 100 reefballs. De ballen raken zachtjes aan begroeid en je ziet er regelmatig kreeften en krabben. Aan rechterkant van het trapje is de helling opgebouwd uit betonnen platen die op sommige plaatsen mooi begroeid zijn met anemoontjes en sponzen.
De bodem loopt hier langzaam af tot een maximum van 30 meter diepte. De plaats is echter op zijn mooist tussen de 5 en 15 meter.

Fauna & Flora

Liefhebber van naaktslakjes moeten hun ogen openhouden in het ondiepe gedeelte. Daar liggen heel wat blokken die mooie begroeid zijn met sponzen en wieren, daartussen worden zeer veel groene wierslakjes waargenomen. In de reefballs vind je heel wat krabben en kreeften, ook paling, botervisjes ... Vinden hier een nieuwe thuis. De begroeiing van deze reefballs verloopt echter redelijk traag.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Nieuwe Kerkweg, Den Osse, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Volg de weg richting Zierikzee. Bij Nieuwerkerk ga je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Brouwershaven. In Brouwershaven ga je richting Scharendijke, je komt dan vanzelf in Den Osse. Hier volg je de weg die langs de dijk loopt. Bij het haventje is een parkeerplaats met een weg schuin naar boven.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°53'29''
51°44'30''

Waardering