Ster

Duikplaats de Ster bevindt zich in het recreatiedomein De Ster in Sint Niklaas. De Ster is een uitgestrekt domein aan de rand van de stad en thuisbasis voor heel wat dagjestoeristen en watersporters. Het domein is ook wel bekend van de jaarlijkse vredesfeesten, met hete luchtballons en vuurwerk.

Duikplan

Maximum diepte: 0
Moeilijkheidsgraad: Niet gekend
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Duikers moeten zich aanmelden aan de ingang in de Lange Rekstraat. Er zijn kleedkamers en douches ter beschikking. Enkele jaren terug werd er een auto afgezonken, maar verder liggen er geen speciale objecten in deze plas. Het is verboden om er te duiken wanneer er andere watersporten beoefend worden, let dus goed op de beperkte openingsuren. Bovendien ben je verplicht zelf de veiligheid op de kant te verzekeren.

Fauna & Flora

Verscheidene soorten karpers, snoek, baars, voorn en zoetwaterkreeftjes. In de bodem zijn ook zwanemossels verscholen. Zelfs zwemmers hebben soms het geluk op een van de toch wel uitgewassen karpers te stoten aan de rand van de zwemzone.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Dagticket €2,00 / Jaarabonnement €12,50
Openingsuren: Zie website

Contactinformatie

Adres: Lange Rekstraat 30, 9100 Sint Niklaas
Contact: recreatiepark.dester@scarlet.be / recreatiepark-de-ster.be

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Aan de ingang

Routebeschrijving

Het domein bevindt zich langs de N70 Antwerpen - Sint Niklaas. Vanaf de E17 neem je afrit Sint Niklaas Centrum en volg je verder richting Beveren. Rij over het viaduct en sla dan aan de derde lichten rechtsaf. Na +/- 500 m bevindt zich op de linkerkant Taverne Houtmuis, vlakbij de ingang.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering