Villers-deux-églises

In Villers-deux-Eglises bevindt zich de steengroeve van Traigneaux. Het gaat om een voormalige marmergroeve. De steengroeve is snel volgelopen, er zijn dan ook heel wat attributen achtergebleven.

Duikplan

Maximum diepte: 28
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Je kan het water bereiken via een steile, smalle trap. Daar ligt een klein platform met ernaast een stenen trap verder het water in. Wanneer het druk is kan het hier drummen zijn. Onder water liggen heel wat objecten, een auto, een moto, een boot, ladders, een frigo, ... De maximum diepte is hier 28 meter. De zichtbaarheid durft hier wel eens beperkt zijn.

Fauna & Flora

Ook hier werd vis uitgezet, steur, baars, snoek en karpers. Maar deze ontmoet je natuurlijk enkel boven de 5-6 meter. Dieper moet je het hebben van de industriele visjes.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €3,00 / Instructeurs gratis
Openingsuren: Dinsdag en donderdag 18:30 - 20:00
Zaterdag 10:30 - 16:00
Zondag 10:00 - 16:00
In de wintermaanden op dinsdag en donderdag vanaf 19:00 - 20:00

Contactinformatie

Adres: Rue de Traigneaux 105, 5630 Villers-deux-Eglises
Contact: carrierevillers@skynet.be / www.carrierevillers.be

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Ja

Routebeschrijving

Neem de ring rond Brussel richting Charleroi. Volg de kleine ring (A54) tot juist voor afrit 30. Opgepast! Afrit 29 is een plotse en onopvallende rechtse afrit. Rij richting Phillippeville (R3). Volg deze weg tot afrit 8, richting Phillippeville (N5). Blijf op de N5 tot aan de afrit Phillippeville - Dinant (N40). Richting Phillippeville tot kruispunt van villiers deux eglises dan rechts tot beneden rijden een klein rond puntje links af en direct rechts het kleine baantje altijd links meevolgen tot aan carrière.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering