Oesterput

Oesterput is een vrij onbekende duikplaats, daardoor kan je hier de zomerdrukte lekker ontwijken. Er is voldoende parking om er met een groepje iets te organiseren.

Duikplan

Maximum diepte: 35
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Vanaf de parking is het toch wel een heel eind wandelen (+/- 500m). Je zou ook rechtop in het water kunnen stappen, maar daar kom je op zand terecht en niets te zien. Je duikt hier best met laag water, dan kan je te voet de oude havenmonding oversteken. Van daaruit wandel je tot op de hoek, voorbij de inham en gaat daar te water op het eerste strekdammetje. Je kan hier mooi rechtuit de kant duiken en een lus naar links maken. De stroming kan hier vrij stevig staan, vooral na de kentering heb je stroming die je, doordat de duikplaats in een kom ligt, wegtrekt van de kant. Het is geen plaats voor beginnende duikers, zorg ervoor dat je voldoende ervaren begeleiding hebt wanneer je hier gaat duiken.

Fauna & Flora

Het onderwaterleven is hier rijk. Je vindt er zeer veel platvis van redelijke afmetingen. Daarnaast ontmoet je er in het voorjaar wel eens een snotolf. Deze rood-paars gekleurde diertjes reizen elk jaar af naar de Oostersschelde om er te paren en eitjes te leggen, die dan uitgebroed worden door de mannetjes. De kleine snotolfjes komen uit in de zomermaanden en verschuilen zich dan tussen het groene wier aangezien zij zelf knalgroen van kleur zijn dan.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Emelissedijk, Wissenkerke, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Neem de A58 richting Goes, Vlissingen. Afrit Zierikzee. Nog voor de Zeelandbrug neem je de afslag naar de N255 kamperland, Wissenkerke. Volg deze gedurende 3,5 km. Volg de Collijnsplaatseweg over 560 meter en sla daarna linksaf de Emelissedijk op. Aan het einde bevindt zich de duikplaats

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°47'27''
51°36'4''

Waardering