Ossehoek

Niet ver van de populaire duikplaats en vlakbij de haven van Den Osse bevindt zich nog een zeer mooie duikplaats, de Ossehoek. Deze duikplaats wordt minder druk bezocht, vooral omwille van de toch wel behoorlijke wandeling tot aan de duikplaats.

Duikplan

Maximum diepte: 35
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Het is een 200 meter lopen van de parking, via een smal pad langs de dijk, naar de duikplaats, dat aan het einde van de meest westelijke pier ligt. Let op dat je hier de linkerkant van de strekdam kiest anders kom je meteen in de haven terecht ! Het eerste stuk vanaf de kant is vrij ondiep en zanderig. Op zo'n 100 m. uit de kant gaat de bodem dan (vooral vlakbij de strekdam) steil naar beneden.

Fauna & Flora

Wanneer er veel wind staat kan het hier flink stromen, wat het leven op de steile, met basaltblokken bezaaide wand uitbundiger maakt dan op de nabijgelegen duikplaats Den Osse. Overal zie je leven o.a. zeedonderpaden, puitaaltjes, grote zeenaalden en soms een zwarte grondel die zich probeert te verstoppen in in lege oester. Op het steile gedeelten, vlak bij de pier, groeien veel druipzakpijpen en sponzen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs:
Openingsuren:

Contactinformatie

Adres:
Contact:

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Rij over de N59 via Zierikzee. Na Zierikzee richting Burgh-Haamstede tot de splitsing met de N57, Daar ga je over de N59 richting Scharendijke. Onder aan de afslag Scharendijke ga je rechtdoor, daarna eerste weg rechts. Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) tot het duikcentrum "de Grevelingen". Vlak voor het duikcentrum ga je linksaf de Boutlaan op, deze gaat vanzelf over in de Langendijk. Na een kleine 2 kilometer wijkt de dijk naar rechts. In deze bocht sla je linksaf "haven van Den Osse". Op de kade van de haven is de parking.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°53'13''
51°44'38''

Waardering