Keetenweg

Stavenisse telt meerdere duikplaatsen. Eentje daarvan is Keetenweg, een leuke plaats om met een club naartoe te komen vanwege de parkeermogelijkheden.

Duikplan

Maximum diepte: 50
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Stavenisse Keetenweg is een duikplaats waar alleen op laag water gedoken kan worden. De stroming kan hier in tegenstelling tot op de nabijgelegen plaats Stavenisse Haventje vrij sterk staan. Je gaat te water aan het uiteinde van de pier, wat een eindje wandelen is. Van daaruit kan je uitzwemmen, pas op want je zit hier zeer dicht tegen de vaargeul, waar je in principe niet mag duiken. Daarna kan je de linkerkant van de pier gaan verkennen. Bij het terugkomen zou je een deel van de wandeling kunnen afsnijden door voorbij de pier in de inham te duiken en er op het strandje uit te komen.

Fauna & Flora

Keetenweg is een gevarieerde plaats qua onderwaterleven, je vindt hier zowal alles. In het voorjaar heb je kans om er een sepia te ontmoeten, verder vind je er paling, platvis, zeer veel zeenaalden, wulk .... Het is zeker de moeite waard om de wandeling te maken, bij goed zicht wordt je beloond met het gros van de Oosterschelde.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Keetenweg, Stavenisse, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen neem je de A12 richting Bergen op Zoom, deze gaat in Nederland over op de A58 en splits zich. Volg richting Goes, Vlissingen. Neem de afslag, Rilland/Tholen. Aan het einde van de afslag, rechts, daarna op de T-splitsing links. Volg deze baan en neem de derde afslag, richting speelmansplaten, links. Rijdt voorbij de Bergsche diepsluis. Aan de lichten links, richting Stavenisse. Blijf deze baan volgen (pijlen Stavenisse) tot in het dorp. Daar volg je de pijlen jachthaven. Rijdt voorbij de haven, zo'n 400m verder kom je op de duikplaats Keetenweg.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°1'22''
51°35'46''

Waardering