Blaarmeersen

Gent herbergt een groot recreatiedomein, de Blaarmeersen. Deze long van de stad Gent biedt ook voor duikers een aantrekkelijk duikplaats. Wie geen zin heeft om te duiken komt hier zeker op een andere manier aan zijn trekken.

Duikplan

Maximum diepte: 0
Moeilijkheidsgraad: Niet gekend
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Vanaf de toegang aan de Zuiderlaan kan je tot aan de duikplaats rijden. Duiken mag enkel in het rechtergedeelte van de vijver. Daar werd via sponsoring een trapje geplaatst om te water te gaan. De duikplaats is maximaal 15 meter diep en dus zeer geschikt voor beginnende duikers. Het zicht is er meestal niet extraordinair goed. Recht voor de plaats van te water gaan, ligt een blauwe boei, daaronder ligt het onderwaterhuis. De verste witte boei duidt de plaats van de witte volvo aan. Pas bij het duiken op voor de vissers, zij mogen immers ook aan deze kant van de vijver hun sport beoefenen.

Fauna & Flora

Wat fauna betreft, tref je hier karper, baars en snoekbaars aan. Daarnaast zitten er zoetwaterkreeftjes en kleine stekelbaarsjes verscholen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Duikvergunning: 25,00 €/jaar
Parkeergeld van 01/05 - 31/08
Openingsuren: Altijd open

Contactinformatie

Adres: Zuiderlaan 5, 9000 Gent
Contact: reservaties.blaarmeersen@gent.be / gent.be/blaarmeersen

Parking

20 wagens

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Nee
Eetgelegenheid: Verscheidene mogelijkheden in het domein.

Routebeschrijving

Autosnelweg Brussel-Oostende afrit Gent nr. 13 Gent-West/Drongen. Onder aan de afslag ga je richting Gent de N 466 op. Ga bij de rotonde richting Gent (2e uitrit) de drongensesteenweg op. Volg deze weg tot op de brug en houdt daar rechts aan om de Paddelstraat in te gaan (hier staan al wegwijzers richting Blaarmeersen). Na ongeveer 70 meter ga je rechts en volg de bocht van de watersportbaan (dat is de Westerlaan die overgaat in de Zuiderlaan). Zit je eenmaal op de Zuiderlaan, dan kan je door rijden tot de ingang van de Blaarmeersen

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering