Klein Stelle

Wemeldinge telt een 5-tal duikplaatsen. Eentje ervan in "Kleine Stelle". Deze plaats dankt zijn naam aan zijn ligging tegenover de gelijknamige camping en het restaurant.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Je kan op de duikplaats Klein Stelle te water gaan recht tegenover de parking, nadeel hier is wel dat je eerste een vrij ondiepe zandplaat moet oversteken, bij laag water staat hier amper een meter water op en moet je er dus over waden. Op een kleine 100 meter uit de kant daalt het dan opeens zeer steil af. De helling bestaat uit stenen die mooi begroeid zijn, zelfs op diepte. Het zakt hier af tot een dikke 25 meter. Je kan er duiken bij laag en hoog water, maar het is toch iets gemakkelijker te water gaan bij hoog tij.

Fauna & Flora

Op de zandbodem zit het vol kleine platvisjes en kan je af en toe een sepiola ontmoeten. De begroeide helling vormt een schuilplaats voor heel wat diertjes, van garnalen tot zelfs slakdolven. In de zomer zie je hier ook veel naaktslakjes, zoals bijvoorbeeld blauwtipjes, vlokkige naaktslak ...

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Stelweg, Wemeldinge, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Kleine Stelle of in het centrum: oktopussy
Eetgelegenheid: Kleine Stelle

Routebeschrijving

ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je niet rechtsaf het dorp in, maar blijf je op de Wemeldingse Zandweg rijden tot je aan de rechterzijde bij de Hoogeweg ziet (4e afslag). Als je deze weg afrijdt kom je bij een t-splitsing. Hier ga je linksaf de Steldijk op. Deze weg loopt langs de Oosterschelde. Net voorbij het bungalowpark aan je rechterzijde, zie je op je linkerzijde een camping, dit is camping de Kleine Stelle. Je kan hier aan de zijkant van de dijk parkeren, let daarbij wel op dat je het doorgaand verkeer niet hindert.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°59'4''
51°31'29''

Waardering