Wemeldinge Oost

Een van de vele duikplaats rond Wemeldinge, is Wemeldinge Oost. Dit is een minder bekende duikplaats, waarschijnlijk door het eindje stappen en de sterke stroming.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Wemeldinge Oost is een duikplaats waar de stroming redelijk hard opkomt. Het is dan ook afgeraden om hier buiten het tij te duiken. Er is een beperkte parkeergelegenheid, van waaruit je met een trap de dijk op kan. Je moet dan wandelen tot op de punt van de pier en daar te water gaan. De eerste helft van je duik kan je aan de linkerkant van de pier, die onderwater doorloopt, spenderen. Maar zorg ervoor dat je voor de kentering de pier overgestoken hebt. De stroming aan de buitenkant kan vrij sterk staan en hierdoor kan ook het zicht worden aangetast. Aan de andere kant van de pier ben je beschut voor de stroming.

Fauna & Flora

De bodem bestaat hier voornamelijk uit slib, daardoor blijft het onderwaterleven nogal beperkt. Maar de bodem is verre van dood, zeer veel garnaaltjes, kokerwormpjes en platvissen fleuren de duikplaats toch enigzins op.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Veerweg, Stavenisse, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Matig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Camping Linda

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle. Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je rechtsaf het dorp in. Aan de oostzijde van de jachthaven bevindt zich camping Linda. Achter deze camping ligt de duikplaats "Wemeldinge oost

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°0'45''
51°31'6''

Waardering