Zoetersbout

Zoetersbout is een gemakkelijke, maar toch diepere duikplaats. Deze duikplaats ligt aan een van de uitlopers van de oosterschelde, waardoor er hier weinig stroming staat en er op deze duikplaats ook tussen de getijden in kan gedoken worden. Bij zonnig weer is het heerlijk toeven op de kleine langtong vlak achter de dijk.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk, geschikt voor beginners
Aanbevolen duiktij: Hoogwater, laagwater en buiten tij

Je loopt de dijk op doorheen het schapenhekje, eens over de dijk kom je op een kleine landtong terecht. De duikplaats bevindt zich in wezen aan de linkerkant van deze landtong. Bij laag water iets moeilijker te water gaan, maar nog steeds goed doenbaar. De duikplaats bevindt zich redelijk dicht bij de vaargeul het is dan ook aangewezen geen vrije opstijging te maken, maar langsheen de kant naar boven te komen. Pas ook op voor eventuele vislijnen !

Fauna & Flora

Bij Zoetersbout liggen tot een diepte van circa 15 meter stenen langs de dijk, waaromheen zich het onderwaterleven afspeelt. Dieper dan 15 meter is het voornamelijk zandbodem waar weinig te beleven valt. Vaak wordt je hier gedurende de duik geplaagd door zeebaarsen die rond duikers blijven zwemmen, nieuwsgierig als ze zijn. Anderzijds kom je hier het klassieke onderwaterleven tegen, van de kleine krab tot grote kreeft, botervisjes, sepiola …

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Zuidlangeweg, Zierikzee, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Op de N59 vanaf Zierikzee richting Bruinisse de afslag Bruinisse nemen. Dan eerste rechts. Vervolgens de eerste links, Zijpseweg. Weg af rijden tot de dijk en daar parkeren. Zorg dat de doorgang verzekerd blijft voor hulpdiensten!

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°5'25''
51°38'40''

Waardering