Katshaven-Noord

Vlakbij de haven van Kats kan je mooie duikjes maken. Meteen ten noorden van de haven bevind zich de duikplaats.. Pas evenwel wel op voor de havenmonding, hier mag in geen geval gedoken worden !

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater

Katshaven-noord, boven de havenmonding. Je gaat er best te water ter hoogte van het strandje in de hoek naast de monding en duikt van daaruit schuin naar links toe. De duikplaats is hier zeer mooi begroeid en met blokken bezaaid. Hoe verder je naar links gaat hoe meer zand je tegenkomt, om zelfs volledig op het zand te eindigen. Het mooiste gedeelte bevindt zich tussen de 5 en 20 meter, dieper heb je ook meer zand.

Fauna & Flora

Zowel tussen de blokken als op het zand is deze duikstek de moeite waard. Op het zand zie je zeer veel platvis, krabbetjes, heremietkreeftjes, garnalen, ... Deze vind je ook tussen en op de blokken, die daarenboven ook nog eens noordzeekrabben, kreeften, zeenaalden, naaktslakjes (blauwtipje) ... huisvesten. De blokken zijn mooi begroeid met prachtig gekleurde sponzen, baksteenanemoontjes, zakpijpen ...

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassign

Contactinformatie

Adres: Veerhavenweg, Kats, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Redelijk

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Nautic

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: Neem de A12 richting Bergen-op-Zoom, een beetje over de grens volg je richting A58, Goes, Vlissingen. Na 30 kilometer neem je de afslag richting Goes, Zierikzee. Aan de volgende reeks stoplichten ga je telkens rechtdoor. Neem voorbij het Veerse Meer de afslag richting Kats. Volg de pijlen haven tot aan de jachthaven en het bijhorend gebouwtje de Nautic. Hier moet je zijn.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°53'21''
51°34'27''

Waardering