Sas Van Goes
Het Sas van Goes is een zeer geliefde, mooie duikplaats.
Duikplan
Maximum diepte:
50
Moeilijkheidsgraad:
Redelijk
Aanbevolen duiktij:
Laagwater
Hier, aan het Sas van Goes, kan omwille van de stroming enkel met laag water gedoken worden !!! Voor tij ga je lichtjes mee van kant weg, na tij lichtjes terug richting kant (op laag water). Op hoog water heb je net omgekeerde. Je best duikt hier niet op hoog water, dit kan gevaarlijk zijn.
Het is dan vrij eenvoudig om te water te gaan. De bodem loopt hier niet vlak af, maar is zeer sterk glooiend. Laat je dus niet in verwarring brengen en vertrouw op je kompas ! Je hoeft niet meteen diep te gaan om veel te zien. Na het te water gaan zwem je recht uit de kant om diepte te maken, daarna zwem je links weg en maakt zo een lus, terugkerend rond de 10m. Meestal zie je zo'n 2 tot 3 m ver maar het kan voorkomen dat je nog maar net je eigen kompas kan zien als je het vlak voor je ogen houdt. Laag water geeft sowieso meer kans op beter zicht. Als je 4 tot 5m ver kan zien heb je "goed zicht".
Fauna & Flora
De zeer dichte begroeiingvan het Sas van Goes, biedt een grote variëteit aan onderwaterleven, je vindt hier zowat alles wat in de Oosterschelde leeft. Tussen 5 en 20 meter is de bodem mooi begroeid met oesters en mossels, je vindt er de gewoonlijke krabbetjes, kreeften, botervisjes, heremietkreeftjes, donderpadden ... dieper overheersen de brokkelsterren.
Ook de zeldzame soorten zoals zeepaardjes en blauwtipjes komen hier voor.
Het Sas Goes is bekend om de sepia's/zeekatten (voorjaar), sepiola en pijlinktvissen.
Praktische Informatie
Toegangsvoorwaarden - Openingsuren
Kostprijs:
Niet van toepassing
Openingsuren:
Niet van toepassing
Contactinformatie
Adres:
Westhavendijk, Goes, Nederland
Contact:
Niet van toepassing
Parking
Redenlijk, maar het Sas van Goes is druk bezocht in de zomermaanden.
Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid
Kleedkamers:
Niet Aanwezig
Vulstation:
Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:
Vlakbij
Routebeschrijving
Op de N256 richting zeelandbrug bij het kruispunt met stoplichten ga je rechtsaf richting Wilhelminadorp. Vervolgens dwars door Wilhelminadorp heen tot aan het kanaal. Vlak voor de brug linksaf via de Westhavendijk. Deze weg loopt langs het kanaal. Na ruim een kilometer gaat de weg omhoog en buigt naar het westen. Hier zie je recht voor je de Oosterschelde liggen. Rij 50 m verder en parkeer daar. Zorg dat de doorgang verzekerd blijft voor hulpdiensten!
Noodassistentieplan
Algemeen noodnummer:
112
DAN Hotline:
+39-06-4211-5685
Decompressiekamer:
U.Z .Antwerpen
Coördinaten
3°55'45''
51°32'25''