Flaauwers

Flaauwers-Heerenkeet is een duikplaats nabij de vluchthaven Flaauwers. Wie zin heeft in een fikse wandeling kan op de duikplaats Flaauwers een duikje komen maken.

Duikplan

Maximum diepte: 35
Moeilijkheidsgraad: Niet gekend
Aanbevolen duiktij: Niet gekend

Flaauwers-Heerenkeet nodigt niet meteen uit tot duiken. Vanaf de parking is het namelijk een heel eindje wandelen tot aan de duikplaats Flaauwers. Bij hoog water kan je er een duik maken op het ondiepe gedeelte (tot 5m), maar het is beter helemaal tot aan de ingang van de vluchthaven Flaauwers te wandelen en daar te water te gaan. Je kan hier meteen iets meer diepte maken. Recht voor het uiteinde van de pier ligt een klein wrakje, dit kan je treffen wanneer je uitzwemt in zuidelijk richting. Het bevindt zich tussen de 8 - 12 meter diepte en is mooi begroeid. Verder door kom je in een put van meer dan 30 meter diepte terecht.

Fauna & Flora

De helling van Flaauwers is er vrij steil en bezaaid met begroeide blokken, zeeanjelieren gedijen daarop zeer goed. In het ondiepe gedeelte bestaat de bodem uit slib en zand, hier kom je veel platvisjes, garnaaltjes en slibanemonen tegen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Heerenkeet, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Restaurant Heerenkeet (parking)

Routebeschrijving

Bij Zierikzee aangekomen volg je de borden "Burg-Haamstede. Nu even goed opletten! Na een paar kilometer loopt de N59 vlak langs de dijk, zodra de weg weer van de dijk afdraait, ga je de eerste weg linksaf richting dijk. Hier kan je parkeren bij restaurant "Heerenkeet" of iets verder in de bocht van de Inlaagweg. Hiervandaan is het dan nog 500 meter lopen tot de duikplaats.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°51'11''
51°40'40''

Waardering