Dour

Deze voormalige kalkgroeve gelegen in Dour (beter gekent van het jaarlijkse muziekfestival) vormt een leuke duikplaats voor de duikers van VZW Appel.

Duikplan

Maximum diepte: 18
Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk, geschikt voor beginners
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

In de zomer moet je hier rekening houden met 2 thermoclines. De eerste ligt rond de 8 meter, de tweede rond de 15 meter. Beneden is de temperatuur slechts 4 - 6 °C. De put heeft een oppervlakte van 575 m² en een maximale diepte van zo'n 18 meter. Er liggen 3 auto's, 2 boten, een toilet ... Je kan de put volledig rondzwemmen, tussen de takken en boomresten lijk je een mangroveduik te doen. De zichtbaarheid is er relatief goed. Je kan hier enkel duiken wanneer je aangesloten bent bij VZW Appel.

Fauna & Flora

Baars, snoek, paling en zeer veel zoetwaterkreeftjes luisteren naast de afgezonken objecten en de afval de duik op. Aan de rechterkant staan nog heel wat boomstronken in het water, je kan hier tussen de takken door duiken en ontmoet dan zeker een of meerdere snoeken. Tussen de wortels en stenen houden de zoetwaterkreeftjes zich op, zij zijn niet eens zo schuw, onderwaterfotografen kunnen hier leuke beelden schieten.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €4,00 per dag. Je kan hier in principe enkel duiken indien je aangesloten bent bij Appel ASBL.
Openingsuren: Weekend en feestdagen van 9:00 - 16:00 - verder na afspraak

Contactinformatie

Adres: Rue d'Elouges, 7370 Dour
Contact: appel.secretariat@yucom.be / http://users.skynet.be/appel.asbl/

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Nee
Vulstation: Nee
Eetgelegenheid: Nee

Routebeschrijving

Volg de E19 richting Mons. Neem afslag nr 36 (Dour, Pommeroeul, Hensies) en volg Dour. De steengroeve bevindt zich op 3,5km na het eerste rond punt. Je passeert een rode slagboom aan je linkerkant.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: Militair Hospitaal

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering