De Molengriend

De Molengriend is een van de vele grindgaten langsheen de Maas, vlakbij de Clauscentrale bij Maasbracht. Hoewel de plas verbonden is met de Maas komt hier bijna geen scheepvaart. Het is onderdeel van een recreatiegebied.

Duikplan

Maximum diepte: 18
Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk, geschikt voor beginners
Aanbevolen duiktij: Niet gekend

De duikplaats is niet dieper dan 18 meter, het diepste punt bevindt zich in een uitgegraven put in het midden van de Molengriend. In en uit het water gaan is zeer gemakkelijk aangezien de oever niet zo hoog zijn, de bodem loopt ook mooi gelijkmatig af en bestaat uit klei en zand. Het interessantste gebied, de inham ten zuiden van de Clauscentrale is niet dieper dan een 6-7 meter. Je kan hier ook leuke nachtduiken maken.
Je kan uitzwemmen tot aan het eilandje (+/-100 meter) en daar afdalen, of je kan meteen afzakken en de oostelijke oever gaan bekijken die aan de rand begroeit is met heel wat riet.

Fauna & Flora

De Molengriend is niet zo rijk aan vis, je kan er wel genieten van de vele zoetwaterkreeftjes, zoetwatermosselen en paling. 's nachts is deze plaats zeer leuk, wanneer je tussen het riet snoek kan zien jagen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Bedrag onbekend
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Thorn, Nederland
Contact: Aqua Terra, eigenaar recreatiedomein

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

5°54'5''
51°9'14''

Waardering