Stavenisse

Stavenisse telt drie bekende duikplaatsen, Haventje, Keetenweg en de Quaack. Stavenisse haventje, alias, Le Teton is de gemakkelijkste plaats van deze drie en misschien ook wel de bekendste.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Je kan hier parkeren aan de invalidensteiger, er is zeer veel parkeerplaats, waardoor de plaats veel gebruikt wordt door clubs die een en ander te vieren hebben. Het gemakkelijkste is te water gaan via de boothelling, dit is echter verboden, aangezien dit een risico meebrengt wanneer je in de vaarroute terechtkomt. Je kan dus iets verder wandelen op de kant en daar te water gaan, het is daar wel iets steiler. Deze plaats is onderhevig aan de getijden, maar de stroming is er toch iets beperkter dan op de naburige plaatsen. Hierdoor kan je er zowel op hoog als laag water duiken. De mooiste kant ligt aan je rechterhand, naar de hoek op. De plaats is daar mooi begroeid. Voor de hoek bevindt zich een zandplateau tussen de 4-6 meter. Op 11 à 12 meter, in het verlengde van de boothelling ligt een mooi begroeid anker.

Fauna & Flora

Deze plaats is het gehele jaar door de moeite waard. Soms doe je er onvoorstelbare ontdekkingen. In de wintermaanden zie je hier veel wulken, die dan paren en eieren leggen. De wulk is een huisjesslak die zo'n 10 cm groot wordt, ze kunnen 20 tot 30 jaar oud worden. De meeste mensen kennen het dier van zijn schelp, wanneer je die tegen je oor houdt, dan lijkt het of je er de zee in hoort.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Veerweg, Stavenisse, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Vlakbij in de jachthaven.

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen neem je de A12 richting Bergen op Zoom, deze gaat in Nederland over op de A58 en splits zich. Volg richting Goes, Vlissingen. Neem de afslag, Rilland/Tholen. Aan het einde van de afslag, rechts, daarna op de T-splitsing links. Volg deze baan en neem de derde afslag, richting speelmansplaten, links. Rijdt voorbij de Bergsche diepsluis. Aan de lichten links, richting Stavenisse. Blijf deze baan volgen (pijlen Stavenisse) tot in het dorp. Daar volg je de pijlen jachthaven. Net voorbij de jachthaven ga je linksaf, dit is een smal weggetje dat je langsheen de haven leidt, tot aan de invalidensteiger. Hier kan je parkeren.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°0'23''
51°35'43''

Waardering