La gombe

Nabij Esneux in de provincie Luik, vinden we La Gombe. Deze oude zandsteengroeve vormt een van de mooiste duikplaatsen in België. CLAS (Centre Liègiois d'Activités Subaquatiques) heeft de uitbating van deze steengroeve in handen. De duikplaats heeft een ruime parking en goede voorzieningen.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Te water gaan kan je via een brede trap tot op een groot drijvend platform. Het tewater gaan gebeurd in groep, telkens op het uur. De veiligheid wordt verzekerd door een buddypaar dat op kant blijft.

Verspreidt over de put zijn heel wat objecten afgezonken, waarvan het bekendste ongetwijfeld het vliegtuig is (een F84 van de belgische luchtmacht). Daarnaast liggen er ook een bootje, grote buizen waar je doorheen kan zwemmen, een duikersklok, een kerstboom ...

Vlakbij de plaats van te water gaan, bevindt zich op 15 meter diepte een oefenplatform, hieronder houdt zich vaak nogal wat vis op.

Fauna & Flora

Naast het vliegtuig staat La Gombe ook wel bekend om zijn reusachtige steuren, zijn zijn helemaal niet schuw en laten zich gewillig bewonderen. Andere fauna zijn: baars, voorn, karpers, zoetwaterkreeftjes ... Het zicht is er meestal goed, dus fotografen kunnen hier wel aan hun trekken komen. Op de plaats waar je het water verlaat is het de gewoonte om de vissen te voederen, het wemelt hier dan ook van het leven.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €5,00 voor 1 namiddagduik
Openingsuren: Zaterdag en Zondag van 14:00 tot 16:00

Contactinformatie

Adres: Chera de la Gombe, 4130 Esneux
Contact: http://users.skynet.be/clas/

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

5°33'57''
50°30'30''

Waardering