Sprimont

In het gehucht Sprimont bevindt zich een ondergelopen granietgroeve. De steengroeve van Sprimont, ook wel Lillé genoemd. Zijn beperkte oppervlak en steile wanden zorgen voor een speciale sfeer. De wanden zijn weelderig begroeid en de put ligt zo'n 50 meter lager dan de faciliteiten en de parking.

Duikplan

Maximum diepte: 27
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Deze steengroeve is moeilijk bereikbaar, doordat ze 50 meter lager ligt dan de parking en de rest van de faciliteiten. Je moet een smal paadje naar beneden volgen om het water uiteindelijk te bereiken, gelukkig doet de oude mijnlift nog dienst en kan je je duikmateriaal daarmee naar beneden transporteren. Beneden aangekomen ga je te water via een uitgehouwen trap.

Onder water maak je kennis met grote achtergelaten granietblokken, een mariabeeld, een kunstwerk van verwarmingsbuizen, duikersklokken, een fiets ... Bij slecht zicht is het wel opletten dat je nergens tegenaan botst. Deze steengroeve is maximum 27 meter diep.

Fauna & Flora

Naast rotsen en afgezonken kunstwerken, kan je er kennis maken met Igor en Boris, twee steuren die ondertussen BV's geworden zijn. Daarnaast vind je hier ook nog snoeken, voorn, baars, karpers ... De vissen houden zich vooral op in de ondiepere gedeelte van de steengroeve.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €3,00 per duik
Openingsuren: Zaterdag en Zondag van 10:00 tot 16:00.
In juli en augustus ook op woensdag van 16:00 tot 22:00.

Contactinformatie

Adres: Rue de Presseux 32
Contact: http://users.skynet.be/didier/

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Ja

Routebeschrijving

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

5°38'59''
50°30'7''

Waardering