Kistersnol

Duikplaats Kistersnol staat ook wel bekend onder de naam Borredamme. De duikplaats bevindt zich immers op de plaats waar vroeger het gehucht Borredamme zich bevond, het dorpje liep reeds enkele 100den jaren geleden onder en er is dan ook niet veel meer van de merken bij het duiken. Ter hoogte van de duikplaats bevindt zich nu enkel nog een boerderij die deze naam draagt.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

De parking aan Kistersnol bevindt zich aan het einde van de Boerenweg, ter hoogte van boerderij Borredamme. Van hieruit is het zo'n 400 à 450 meter tot aan de plaats van te water gaan bij Kistersnol. Wanneer je de trap aan de parking opkomt, zie je rechts een kleine pier, daar gaan we te water. Tussen de kant en het verlengde van deze pier van Kistersnol, bevindt zich een ondiepe plaat, waar je redelijk wat stroming kan verwachten eens het water begint af te gaan. Vanaf de pier zwem je recht uit, het wordt zeer snel diep, tot max. zo'n 25 meter, vervolgens kan je zowel naar links als naar rechts duiken op Kistersnol, maar het beste is naar rechts, de kant volgen. Daar is de bodem van Kistersnol mooi bezaaid met blokken en oesters. Aangezien je hier dichter naar de stormvloedkering toe bent, kan de stroming van Kistersnol sterk zijn en is de kentering hier zeer kort. Hou rekening met de correctie t.o.v. het tij in Wemeldinge of Stavenisse.
Let op ! Deze duikplaats is ook een visvak en schelpdierperceel, let dus op voor vistuig en vissersboten !

Fauna & Flora

De bodem van Kistersnol is bezaaid met blokken, begroeid met mossels en oesters. Liefhebbers van kreeften en krabben bevinden zich hier in het paradijs. Noordzeekrabben, kreeften, spinkrabbetjes ... En zelfs hier en daar eens een galatheakreeftje. In de ondiepere gedeelten zitten lipvisjes, groene wierslakjes ... Het zicht is er niet altijd even bijzonder, maar op heldere dagen en goed zicht kan je hier mooie foto's maken.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Boerenweg, Zierikzee, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Matig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Zierikzee

Routebeschrijving

Vanaf Parking 't Scheld: Volg de A58 richting Goes, neem de afslag naar Zierikzee en volg deze baan tot de tweede lichten voorbij de Zeelandbrug. Daar sla je linksaf. Op het rond punt ga je rechtdoor, de tweede afslag. Na 500 meter linksaf, vervolgens op het rond punt, 1e afslag en op het volgende rond punt rechtsaf. Het volgende kruispunt links, je bent nu op de Boerenweg, blijf deze volgen tot het einde (doodlopend) ter hoogte van boerderij Borredamme.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°52'58''
51°39'25''

Waardering