Vlietpolder

Vlietpolder is één van de drie duikplaatsen nabij Wissenkerke.

Duikplan

Maximum diepte: 50
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Deze duikplaats is zeker niet de gemakkelijkste. Vanwege de nabijheid van de stormvloedkering kan er een sterke stroming staan en is er een zeer korte kentering. Hou rekening met de correctie t.o.v. het tij in Wemeldinge of Stavenisse. De kans op slecht zicht is hierdoor ook iets groter dan op andere plaatsen. Je kan hier vrij diep duiken, maar dan bevind je je wel in de vaargeul, wat niet toegelaten is en bovendien niet zo veilig. Er is een redelijke parkeergelegenheid aan de duikplaats.

Fauna & Flora

De nabijheid van de stormvloedkering heeft niet alleen invloed voor ons, maar ook op het onderwaterleven. Door de aanwezigheid van stroming is het leven hier diverser dan op plaats meer naar het binnenland toe. Je vindt hier veel naakslakjes, zeedahlia's en dodemansduim. Verder natuurlijk de fauna en flora zoals is de rest van de Oosterschelde.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Keihoogteweg, Wissenkerke, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Redelijk

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanaf Antwerpen: A12 richting Bergen op Zoom, voorbij de nederlandse grens neem je de A58 richting Goes. Afrit A256 richting Zierikzee, tot de kruising met de N225. Daar ga je richting Kortgene/Wissenkerke. Vanaf de N225 neem je de afslag Wissenkerke en rijdt deze weg af tot het dorp. In het dorp aangekomen rijdt je rechtdoor tot de T splitsing met de Dorpsdijk. Hier ga je rechtsaf tot de eerste weg links net buiten het dorp. Dat is de Keihoogteweg. Deze ga je in en rijdt door tot aan de dijk. Hier neemt de weg een scherpe bocht naar rechts. Je kunt in de bocht parkeren, of 100 m. verder aan de rechterkant bij een trap over de dijk.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°45'5''
51°35'57''

Waardering