De Val

Vlakbij de noordzijde van de zeelandbrug ligt duikplaats de Val. Deze duikplaats wordt veel minder druk bezocht in vergelijking met de bekendste stek van de Oosterschelde.

Duikplan

Maximum diepte: 15
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Je kan enkel parkeren op de parking van het restaurant, van daaruit is het nog een flink eind wandelen eer men het water in kan. Je kan best te water gaan aan de linkerkant van de lichtmast en van daaruit parallel aan de kant richting zeelandbrug te duiken. Rechtop is er een mosselperceel, waar het in principe niet toegelaten is om te duiken. Hoe dichter naar de haven toe, hoe mooier de begroeiing. Pas op dat je geen opstijging maakt in de vaargeul, duik niet nabij de eigenlijke havenmonding (verboden !) en pas op voor eventuele fuiken.

Fauna & Flora

Ondiep is het mooiste gedeelte de begroeide pier. Grondeltjes, heremietkreeftjes, garnalen, botervisjes, krabbetjes ... Verbergen zich tussen de mooie begroeide blokken. In het voorjaar ontmoet je hier (je bent dan ook vlakbij de Zeelandbrug) sepia's en snotolf.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: N256, Zierikzee, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Restaurant De Zeelandbrug

Routebeschrijving

Over de zeelandbrug parkeer je op de parking van restaurant "De Zeelandbrug". Van hieruit steek je de baan over en ga je te water op het meest oostelijke geleven havenhoofd. (+/- 600m wandelen)

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°55'15''
51°37'41''

Waardering