De muur

Deze duikplaats wordt ook wel het Schelpenstrandje genoemd, je vindt er immers verscheidene kleine schelpenstrandjes tussen de vier golfbrekers.

Duikplan

Maximum diepte: 20
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

De duikplaats bevindt zich rond de vier strekdammetjes met daartussen de karakteristieke strandjes. Je kan in het water gaan vanaf de strandjes en uitduiken naar de uiteinden van de strekdammen rond de 5 meter diepte, die mooi begroeid zijn. De bodem loopt verder af tot op zo'n 15 meter. Er is niet zoveel parkeerplaats, als alternatief kan je parkeren op de parking van de nabijgelegen duikplaats, Den Osse, maar dan moet je wel een hele wandeling ondernemen.

Fauna & Flora

Het meeste onderwaterleven ontdek op de mooi begroeide strekdammetjes, deze strekken zich uit tot op zo'n 5 meter diepte. Je vindt er veel grondeltjes, puitaaltjes, slakjes, ...

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassign

Contactinformatie

Adres: Langendijk, Scharendijke, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Slecht, niet geschikt voor groepen

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Na Zierikzee richting Burgh-Haamstede tot de splitsing met de N57, Daar ga je over de N59 richting Scharendijke. Onder aan de afslag Scharendijke ga je rechtdoor, daarna eerste weg rechts. Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) tot het duikcentrum "de Grevelingen". Vlak voor het duikcentrum ga je linksaf de Boutlaan op, deze gaat vanzelf over in de Langendijk. Na een paar honderd meter is er een kleine parkeerhaven aan de rechterzijde van de weg. Nu is het een kwestie om even over de muur van de dijk te kijken of je goed zit. Op de duikplaats bevinden zich een aantal piertjes met daar tussenin kleine zandstrandjes.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°51'44''
51°44'20''

Waardering