Katshaven-Zuid

Vlakbij de haven van Kats kan je mooie duikjes maken. Meteen ten zuiden van de haven bevind zich de duikplaats, die zowel vanop de kant als met de boot te bereiken is. Pas evenwel wel op voor de havenmonding, hier mag in geen geval gedoken worden !

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater

Vanaf de zeer beperkte parking ga je te water op de punt van de rechter strekdam. Je moet hier een eindje uitzwemmen voor je dieper zit dan 10 meter, daarna daalt de bodem sneller af naar een maximum van 25 - 30 meter. Pas op dat je niet in de havenmonding terechtkomt ! Maak hier geen vrije opstijging, aangezien je vlak bij de haven en dus de vaargeul duikt is hier een hoog risico op het ontmoeten van pleziervaart.

Fauna & Flora

Op het zand zit er veel platvis, krabbetjes, garnaaltjes ... Op de begroeide gedeelten vind je kreeften, noordzeekrabben, naaktslakjes ... Je ziet er ook veel anemoontjes en zakpijpen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Veerhavenweg, Kats, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Weinig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Nautic

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: Neem de A12 richting Bergen-op-Zoom, een beetje over de grens volg je richting A58, Goes, Vlissingen. Na 30 kilometer neem je de afslag richting Goes, Zierikzee. Aan de volgende reeks stoplichten ga je telkens rechtdoor. Neem voorbij het Veerse Meer de afslag richting Kats. In kats kom je op een T-splitsing: Dijkstraat, sla linksaf en volg daarna rechts = Molstraat.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°53'21''
51°34'17''

Waardering