Grote Hegge

Duikplaats Grote Hegge bevindt zich vlakbij het dorpje Thorn, ook wel het witte dorpje genaamd. Deze plas is onderdeel van de maasplassen en wordt druk bezocht door dagjesmensen. Deze plaats is er geschikt voor clubduiken, bbq is er toegelaten en ook kinderen kunnen zich amuseren op het strandje.

Duikplan

Maximum diepte: 15
Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk, geschikt voor beginners
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Het zicht op Grote Hegge varieert in functie van de waterstand van de Maas, weersomstandigheden en het aantal bezoekers die dag. Er is ook heel wat recreatie op het water, waaronder windsurfen, pleziervaart ... De voornaamste bezienswaardigheden is een grindschuit of duwbak, die tussen de 3,5 en 9 meter diepte ligt. De achtersteven steekt uit boven de bodem en kan je dus volledig bewonderen. Er zijn heel wat open luikjes, maar het is afgeraden in het schip te proberen gaan, deze ruimten zijn zeer klein, je zou vast kunnen komen te zitten. Rondom het wrak vind je voornamelijk een zandbodem, let op wanneer je op de bodem gaat zitten, het zand warrelt vrij snel op. Max. Diepte 25 meter. Wanneer je te water gaat op de aangegeven plaats (zie kaartje) stoot je meteen op de boeg van het wrak. Je hoeft slechts enkele meter naar links te zwemmen.

Fauna & Flora

Grote Hegge heeft een rijk visbestand. Snoekbaars, karper, paling, rivierkreeftjes. De plaats is dan ook uitermate geschikt voor nachtduiken. De meeste snoekbaarzen hebben hun stekje op en rond het wrak, waar zij in de maand juni zeer verdedigend zijn ten aanzien van hun eitjes. Langsheen de kanten vind je in het voorjaar zeer veel kleine visjes alsook heel wat zoetwatermosseltjes. Er is verder maar weinig begroeiing op de zandbodem te bespeuren.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: In het hoogseizoen: 3,00€ per wagen, 1,50€ per persoon per dag.
Openingsuren: Onbekend

Contactinformatie

Adres: Grootheggerlaan, 6017 Thorn
Contact: Onbekend

Parking

Zeer goede parkeergelegenheid, recht tegenover de plaats van te water gaan.

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet aanwezig
Vulstation: Niet aanwezig
Eetgelegenheid: Geen eetgelegenheid ter plaats, wel ik het nabijgelegen dorpje. BBQ is toegestaan.

Routebeschrijving

Volg de autosnelweg Eindhoven-Maastricht (A2) en neem afslag Ittervoort-Thorn. Volg richting Thorn, rij vervolgens doorheen Thorn en sla na het dorpje rechts af. De Grote Hegge wordt duidelijk aangegeven.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

5°50'25''
51°9'24''

Waardering