Oesterdam

Duikplaats Oesterdam, alias Bergsche Diepsluis of Tholens gat, is een ideale duikplaats voor beginnende duikers om hun eerste stappen in de Oosterschelde te zetten.

Duikplan

Maximum diepte: 18
Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk, geschikt voor beginners
Aanbevolen duiktij: Hoogwater, laagwater en buiten tij

Oesterdam kent geen of zeer weinig stroming doordat dit het uiteinde van de Oosterschelde vormt en tevens in een kleine baai gelegen is. Oesterdam is dan ook een ideale plaats om studenten kennis te laten maken met de Oosterschelde. Er is ook een opleidingsplatform voorzien waarop oefeningen kunnen worden afgenomen. Ondanks het gebrek aan stroming heeft Oesterdam een rijkdom aan onderwaterleven.
Bij deze duikplaats is een zeer ruime parkeerplaats voorzien, in de zomermaanden moet je er echter rekening mee houden dat deze ook wel effectief volraakt. De parkeerplaats van Oesterdam leent zich ook uitermate goed om clubactiviteiten te organiseren.
Duikplan: Vanaf de parking wandel je de dijk op naar links. De plaats van te water gaan bij Oesterdam is aangeduid en er is eveneens een koord gespannen. Ongeveer recht voor het touw bevindt zich het platform op een diepte van zo'n 8 à 9 meter bij LW. Aangezien je bij Oesterdam geen rekening moet houden met het getij en er geen stroming staat kan je gewoon een lus links of rechts maken.

Fauna & Flora

Onder het platform zie je in de zomermaanden vaak zeebaars rondjes draaien, op het platform zwermt dan een grote school steenbolkjes. Dit zijn kleine visjes, rond de 10 cm groot, die in groep leven. Verder vind je hier zowat alle leven dat je ook in de rest van de Oosterschelde vind, inclusief parende sepia's en enkele jaren geleden zijn op Oesterdam zeepaardjes waargenomen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Veerweg, Tholen, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Neem de A12 richting Bergen-Op-Zoom. Voorbij de nederlandse grens aan de splitsing van de autostrade, volg je de A58 richting Goes, Vlissingen. Op deze weg neem je de eerste afslag (Rilland - Tholen). Aan het einde van de afrit sla je rechtsaf. Je komt op een T-splitsing, hier ga je linksaf richting Tholen. Daarna 2e links (het eerste is een heel klein baantje) richting o.a. speelmansplaten. Deze baan is de Oesterdam, blijf deze volgen tot voorbij Speelmansplaten en over het brugje. Na het brugje moet je meteen linksaf slaan, en dan rechts meevolgen. Je rijdt nu eventje parallel aan de hoofdweg. Vervolgens sla je linksaf en volg je de weg naar beneden, waar je op de parking uitkomt.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°10'21''
51°31'0''

Waardering