Galjoen zonder poen

Wemeldinge 't Galjoen zonder poen dankt zijn naam aan het voor het strand gelegen, wrakje op 25 meter diepte. De alias voor de duikplaats Galjoen zonder poen is Wemeldinge De Hoek.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Door de ligging van het wrakje (redelijk ver vanaf de kant) is dit wrak iets moeilijker te beduiken, je moet hier al snel rekening houden met eventuele deco-tijden. Dit is een ideale plaats om bijvoorbeeld met nitrox te water te gaan. Wil je naar het wrak duiken, dan is het aangeraden bij laag water te duiken vanwege de beperktere nultijden op die dieptes. Hier tref je een zandbodem aan en is verder niet zoveel te zien. Bij hoog water kan je hier heel gemakkelijk te water gaan en je met de stroming laten meenemen naar de rechterkant van het strand. Na de kentering brengt de stroming je ook weer terug. Het meeste leven bevindt zich tussen de 5 en 20 m diepte.

Fauna & Flora

Wat het onderwaterleven betreft ben hier in de zomer op de juiste plaats, aan de rechterkant is de bodem mooi begroeid en vind je zowat alle klassieke oosterscheldeleven. Topper is hier een occasionele ontmoeting met een sepiola op het zand van het ondiepe gedeelte. In tegenstelling tot de andere plaatsen op Wemeldinge heeft de brokkelster hier nog niet zoveel voet aan wal gezet.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Steldijk, Wemeldinge, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Weinig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Vlakbij: Kleine Stelle of in het centrum Oktopussy
Eetgelegenheid: Vlakbij: Kleine Stelle

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: Neem de A12 richting Bergen-Op-Zoom. Voorbij de grens volg je de A58 richting Goes, Vlissingen. Op deze weg neem je de afslag Ierseke/Wemeldinge. Aan het einde van de afslag rechtdoor, daarna eerste links richting Wemeldinge. Volg deze weg tot hij uitkomt vlakbij de brug, sla linksaf (over de brug). Net voorbij de brug meteen rechtsaf, volg deze weg tot voorbij het dorp. Daar ligt op je rechterkant een vakantiedorp, net daarvoorbij vind je een toegang tot dit dorp aan je rechterzijde, hier kan je parkeren, de duikplaats ligt net over de dijk.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°59'16''
51°31'25''

Waardering