Vodelée

Deze duikplaats is een oude marmergroeve gelegen in het dorpje Vodelée, vlakbij Philippeville. Er werd vroeger roze en grijze marmer gewonnen, af en toe is er wel een stukje achtergebleven in het water. Je vind er nog de restanten van de vroegere ontginning.

Duikplan

Maximum diepte: 40
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Deze steengroeve is tussen de 36 en de 40 meter diep. Naast de restanten van de ontginningsactiviteiten werden er nog heel wat objecten in de put afgezonken om het voor de duikers aantrekkelijker te maken. Je vind er vliegtuigen, graansilo's, rioolbuizen, een bootje ... Het vliegtuig in de rechterhoek ligt rond de 6 meter diepte en is ideaal om je veiligheidsstop op af te ronden. Heel wat objecten liggen hier onder de 18 meter.

Te water gaan kan je vanaf een platform op een 2-tal meter boven het wateroppervlak, of via een smal weggetje, dat tot beneden leidt. Onder het platform is er een maximale diepte van 6 meter.

Fauna & Flora

Er werd heel wat vis uitgezet op deze steengroeve, echter de meeste van deze vissen vind je terug boven de 5 meter. Karpers, snoek, steur, baars, zalm, forel ... En ook zoetwaterkreeftjes en eendemossels leven in deze put. Op diepte zal je enkel de steur ontmoeten.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €4,00 per duik
Openingsuren: Zaterdag 14u15 - 17u15
Zondag 10u15 - 11u00
Zondag 14u00 - 15u30
Gesloten in juli en augustus

Contactinformatie

Adres: Route de Gimnée, 5681 Vodelée
Contact: http://www.cas-vodelee.be/

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Ja

Routebeschrijving

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering