Steengroeve Maffle

Deze duikplaats runt het motto: "als je hier rustig duikt, dan kan je duiken over de hele wereld". Tot op heden is de zichtbaarheid in deze voormalige steengroeve van blauwe steen of klein-graniet, niet al te denderend. Hoewel het fel verbetert mettertijd, dankzij de uitgezette zoetwatermossels. De steengroeve van Maffle ligt vlakbij Ath en Bergen.

Duikplan

Maximum diepte: 31
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Le Carrière de Maffle is op zijn diepste punt ongeveer 31 meter. De laatste tijd werd er veel moeite geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van deze steengroeve voor duikers. Er werd een betonnen platform gegoten om te water te gaan, een volgkoord gespannen die je van het ene object naar het andere brengt. Je vindt er onder andere een autowrak, een huis zonder dak dat op 31 meter staat. Op het diepste punt zijn ook enkele stalagmieten te bewonderen, zij zijn echter vrij broos, let er dus voor op dat je ze niet raakt. Verder ligt er nog een tunnel in het water. Op 15 meter diepte ligt een metalen raster waarop oefeningen kunnen gedaan worden.

Fauna & Flora

Met de introductie van de zoetwatermossel verbetert de zichtbaarheid in deze put zienderogen. In het ondiepe gedeelte ligt er een 'snoekenboom', hier houden snoeken onbeweeglijk de wacht tot hun prooi voorbij komt. Er zitten ook karpers en een grote snoekbaars. In de wanden vind je als je goed zoekt nog wel wat schelpen en fossielen, alsook enkele onderwaterbronnen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: €4,00 per duik
Openingsuren: Enkel mits reservatie op de eerste, derde en vijfde zondag van de maand.

Contactinformatie

Adres: Chaussée de Mons, 7810 Maffle (Ath)
Contact: http://www.otaries.be

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Aanwezig vlakbij de put.

Routebeschrijving

De steengroeve bevindt zich op de baan tussen Bergen en Ath. Vanuit Brussel volg je de E429/A8 richting Lille, Ath, Doornik. Neem afrit 29, Lessines, en volg de N7 richting Brussel, Ath, Soignies. Deze gaat over op de N57, dewelke u volgt doorheen Ath. Volg verder de bordjes, Musée de la Pierre.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°47'43''
50°36'55''

Waardering