Preekhil De Val

De duikplaats Preekhil ligt op Goeree-Overflakke aan de noordzijde van het grevelingenmeer. Het is een minder bekende en dus iets rustigere plaats, misschien ook wel omdat het toch wel een eindje stappen is van de parking tot de duikplaats. Dit gebied is als natuurgebied erkent en wordt dan ook beschermd door de overheid, je mag de dijk bijvoorbeeld niet betreden met loslopende honden, noch na zonsondergang.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

De duikplaats bevindt zich aan de rand van de preekhilpolder, genoemd naar een kapel die daar gestaan heeft. Aan het einde van het grasveldje aan de parking is een hek, ga hier doorheen en loop over de dijk. Volg rechts dan vervolgs links totdat je aan het einde (punt) van de dijk komt. En goede 400m stappen in totaal.

Fauna & Flora

Je vindt hier hetzelfde leven als in de rest van de grevelingen. Krab, garnalen , zeester en een enkele botervisje zijn hier te vinden. In het voorjaar zijn hier vaak vlokkige naaktslakken te zien. Deze naaktslakken zijn dan overal drukdoende bezig met het leggen van eitjes, die ze als slingers aan elk plantje en steentje hangen. De afgelopen jaren zijn hier ook kreeften te vinden. Het meeste leven is waar te nemen boven de 20 m.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs:
Openingsuren:

Contactinformatie

Adres:
Contact:

Parking

Redenlijk

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Rij Zierikzee voorbij op de N59. Neem vervolgens de N57 richting Goeree-Overflakkee. Je neemt parallel aan de N57 weer terug richting Ouddorp(Blomweg). Blijf deze weg(Blomweg vervolgens Preekhillaan) volgen tot hij dood loopt op een grasveldje. Je kan hier parkeren.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°54'28''
51°47'45''

Waardering