Strijenham

Het gemaal van Strijenham is de tweede duikplaats aan de Oosterschelde, nabij Oesterdam.

Duikplan

Maximum diepte: 20
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Wanneer je zin hebt in een rustig duikje of een nachtduikje, dan is Strijenham de aangewezen plaats. Je kan hier als je wil zelfs buiten het tij duiken, hierbij moet je dan soms wel rekening houden met een matige stroming. Je kan hier zowat alles zien wat er in de Oosterschelde leeft, mits een beetje geluk. Er zijn meldingen van sepia's, pijlstaartinktvis ... in het ondiepere gedeelte aan de rechterkant liggen een aantal blokken waarop je vele slakjes, garnaaltjes en zeenaalden kan observeren.
Nabij de duikplaats is er voldoende parkeergelegenheid. De parkeerplaats leent zich ook uitermate goed om clubactiviteiten te organiseren.
Duikplan: Vanaf de parking wandel je de dijk op naar links. De plaats van te water gaan is aangeduid en er is eveneens een koord gespannen. Vanaf hier duik je naar rechts (HW) of links (LW) afhankelijk van het getij of de te verwachten stroming. Het diepste punt bij hoog water ligt op zo'n 20 meter.

Fauna & Flora

Bij een nachtduik is er veel kans dat je een pijlstaartinktvis tegen het lijf zwemt. Deze toch wel schuwe diertjes kunnen dan hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en komen dan even voorbij je duiklamp gezwommen. Verder vind je hier veel kreeft en krabben, en in het sepiaseizoen kan je ook deze diertjes hier ontmoeten.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Polderdijk, Poortvliet, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: A12 richting Bergen op Zoom, dan de A58 richting Goes. 1ste afslag Rilland, Tholen. Volg daarna richting Tholen, Speelmansplaten. Rijdt over de Oesterdam tot aan de T-splitsing met lichten, linksaf. 1e rotonde linksaf. Bij de tweede afslag na de rotonde ga je linksaf de Lange Zandweg in (hier staat ook een bord met Strijenham). De weg rijdt je helemaal uit tot je bij de dijk komt, hier is een dijkdoorgang die je echter niet neemt maar hier ga je rechtsaf. Nu kom je bij een volgende dijkdoorgang. Deze neem je wel en je rijdt nu op de Polderdijk. Aan het einde van deze weg kom je bij een gemaal en aan de linkerzijde is een parkeerterrein.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°8'27''
51°31'18''

Waardering