Westbout

Nabij de haven van Burghsluis en de stormvloedkering vind je de duikplaats Westbout.

Duikplan

Maximum diepte: 20
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Het is aanbevolen hier met laag water te duiken omwille van de stroming. Je kan gemakkelijk te water gaan vanaf het strandje (en verder uit snorkelen) of vanop de strekdam. Het is geen diepe plaats, het mooiste deel van de duikplaats bevindt zich aan het uiteinde van de strekdam waar veel mooi begroeide basaltblokken liggen tot op een diepte van 16 meter. Hou je kompas in het oog, want als je verder van de kant wegzwemt steek de een kom over en kom je eveneens ondieper, alleen dan wel vlak in de stroming.

Fauna & Flora

Door de nabijheid van de stormvloedkering is het onderwaterleven sterk voor het noordzeeleven beïnvloed.Je ziet er dan ook veel naaktslakjes, steenbolkjes ... De plaats staat bekend voor de enorme aanwezigheid van de dodemandsduim, kolonies van kleine zeeanemoontjes die met elkaar vergroeid zijn tot poliepen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Westboutweg, Burghsluis, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

over de Zeelandbrug richting Zierikzee, tot de splitsing met de N59 richting Burg-Haamstede. Na een splitsing gaat de weg over in de N57, deze blijven volgen in de richting Burgh-Haamstede. Al na een paar honderd meter, nog voor het BP station, de eerste weg links (Stolpweg). Deze weg loopt na een paar honderd meter evenwijdig langs het water van de Oosterschelde. Na ongeveer 1 1/2 km. kom je dan langs de haven van Burghsluis. Je blijft rechtdoor rijden, via de "Westboutweg" deze weg loopt nu onder aan de dijk. Als de weg na ongeveer 1 km van de dijk afbuigt zie je aan de linkerzijde een parkeerplaats. Hier moet je parkeren.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°44'12''
51°40'14''

Waardering