Zeelandbrug-N

Zeelandbrug kan wel de meest populaire duikplaats aan de oosterschelde genoemd worden. Vooral in het sepiaseizoen (mei-juni) kan je hier op de koppen lopen.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

De mooiste duik is in de zone 6m tot 12m tussen beide trappen. Bij het te water gaan heb je drie opties, of je vertrekt vanaf de wal en duikt naar de eerste pijler op een diepte van 6m tot 9m of je zwemt aan de oppervlakte uit en zakt af aan de tweede pijler, waar het afhankelijk van het tij tussen de 16 en 20 meter diep is. Beide pijlers zijn mooi begroeid. Een derde optie is starten vanaf de rechter trap en duiken richting de linker trap. Het kan hier soms behoorlijk stromen het is dan ook aangeraden om te duiken op de kentering.

Fauna & Flora

De duikplaats staat vooral bekend als de paringplaats bij uitstek voor de sepia's. Deze dieren zakken in mei/juni af naar de Oosterschelde om er te paren en eitjes af te zetten. Het paringsritueel levert mooie foto's op, iets wat elke duiker wil gezien hebben, dit brengt dan ook wel een overvolle parking met zich mee.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs:
Openingsuren:

Contactinformatie

Adres:
Contact:

Parking

Redenlijk, maar druk bezocht in de zomermaanden.

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: douches en toiletten aanwezig
Vulstation: Lucht en nitrox met munten
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Eens de Zeelandbrug over heb je links "Restaurant Zeelandbrug" en rechts de werkhaven (de Val). Je blijft op deze baan volgen tot aan een kruispunt met verkeerslichten. Aan de verkeerslichten links afslaan, richting Industrieterrein ZUID. Ongeveer een kilometer verderdoor terug links (industrieterrein ZUID). Blijf deze weg steeds rechtdoor volgen (op een zeker ogenblik gaat hij over in een veldweg). Uiteindelijk kom je terug aan "Restaurant Zeelandbrug", maar nu beneden. Volg de weg (rechtse bocht) tot je onder de Zeelandbrug komt. Daar kom je op de parking terecht.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°54'52''
51°37'46''

Waardering