Loswal

Deze duikplaats dankt zijn naam aan het feit dat hier vroeger een loskade (=loswal) was waar de schepen hun vracht losten. Dit maakt ook dat je hier tot vlakbij het water kan rijden (als de paaltjes naar beneden zijn). Er is echter slechts zeer weinig parkeerplaats vlakbij. De loswal is ondertussen gesloopt, maar je ziet nog wel restanten.

Duikplan

Maximum diepte: 15
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Je gaat te water op het kleine zandstrandje. Loswal is een ondiepe duiklocatie, max. 15 meter, en je moet vrij ver uitzwemmen om ietwat diepte te bereiken. Het is dus een ideale plaats voor de beginnende duikers of om opleidingen te doen.

Fauna & Flora

Hier vindt je het klassieke leven van de grevelingen. Krabben, kreetfen en al wat op een zandplaat leeft. Verwacht hier niet te veel van het onderwaterleven.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Adriaan Oudsweg, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Weinig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Vanaf Dreischor over de Boogerdweg in de richting van Zonnemaire/Brouwershaven. Voorbij de witte villa 'Van der wekken metaalbouw' rechtsaf de zuidlangeweg op. Rijdt deze af, links passeer je de Kapiteinsweg, dan sla je rechtsaf de Zorgesweg op. Aan het einde rechts, Adriaan Oudsweg, daarna links een doodlopende weg in. Aan het einde van deze weg ligt de duikplaats

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

4°0'38''
51°41'49''

Waardering