Gemaal van Dreischor

Het gemaal van Dreischor is een van de bekende duikplaatsen langsheen het Grevelingenmeer. Een gemaal zoals bij deze duikplaats heeft als functie de overtollige water uit de omliggende polders te pompen.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

De duikplaats is niet onderhevig aan getijden, je kan hier dus de hele dag door duiken. Vanaf het trapje kan je zowel naar links als naar rechts duiken. Aan de rechterkant bevindt zich het gemaal, dat zeer mooi begroeid is en voor macrofotografen wel eens aantrekkelijke beelden opleverd. Wanneer het gemaal echter in werking treedt dan zorgt dit voor vrij slecht zicht. De bodem loopt gelijkmatig af naar een maximumdiepte van zo'n 30 meter, de duikplaats is echter op zijn mooiste tussen de 5 en 15 meter, dus je hoeft helemaal geen diepte te zoeken om iets te zien.

Fauna & Flora

Je kan er het spraakmakende Japans Bessenwier aantreffen. Dit stugge wier is een schuilplaats en eetkamer ineen. Ertussen bevinden zich veel kleine visjes en vele soorten garnalen. ‘s Avonds kun je er nog al eens grote paling aantreffen. Hoe hardnekkig dit wier ook lijkt eind augustus begin september is het binnen een week weer spoorloos verdwenen om in juni/juli het volgende jaar weer op te komen zetten. Wat kan je er nog tegenkomen : anemonen, oesters, viltwier, puitaal, platvis en tegenwoordig ook veel kreeft.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Zuidlangeweg, Dreischor, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Volg de weg richting Zierikzee. Bij Nieuwerkerk ga je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Brouwershaven. Je volgt dan de Nieuwe Stolpweg tot in Dreischor. Vlak voor Dreischor ga je richting Brouwershaven. Zodra je Dreischor weer uitrijdt ga je rechtsaf de Zuidlangeweg in (bij Ruiterstal Judy de Winter). Deze weg rij je af tot aan de dijk. Daar is links een parkeerplaats en 150 meter naar rechts nog een. Wij rijden door de bocht naar rechts tot aan het gemaal waar geparkeerd wordt.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

4°0'1''
51°42'26''

Waardering