Polder van Bommenede

Deze duikplaats bevindt zich op de ruines van het voormalige dorpje Bommenede en kan het gemakkelijkste met de boot bereikt worden.

Duikplan

Maximum diepte: 20
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Aan het einde van de haven heeft Rijkswaterstaat een gebouw neergezet, hierdoor moet je nu wel een heel eind stappen vooraleer je op de plaats van te water gaan geraakt. De plek is praktisch alleen nog met de boot bereikbaar. De resten van het dorp zijn niet veel meer dan een hoop begroeid puin. Het kan wel eens de moeite waard zijn om hier te duiken, maar in de zomer kan de ligging gevaar opleveren, de nabijheid van de vaargeul en de drukke pleziervaart vormen een risico bij de opstijging.

Fauna & Flora

Op de dammetjes is de bodem mooi begroeid en vind je veel oesters en mosselen, tussenin en dieper bestaat de bodem vooral uit slib. Hier zie je veel slibanemoontjes, platvissen ...

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Zeedijk, Zonnemaire, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

weinig

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts. Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) langs het duikcentrum "de Grevelingen" doorrijden tot de N653. Bij de N653 ga je linksaf richting Zonnemaire.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°57'34''
51°43'58''

Waardering