Roompot

Op minder dan een kilometer van de stormvloedkering bevindt zich de duikplaats Roompot. Het duiken is sinds enkele jaren verboden, maar werd het gedoogd. De laatste tijden wordt er echter streng op toegezien dat het verbod wordt toegepast, daarom wordt het afgeraden om hier te duiken!

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Duikverbod
Aanbevolen duiktij: Laagwater

Roompot ligt dichtbij de stormvloedkering, dit heeft zo zijn gevolgen wat de stroming betreft. Ga hier niet te vroeg in het water, anders zal je duik minder aangenaam zijn qua zicht en stroming. Je kan hier het beste alleen bij laag water duiken. De stenen helling loopt door tot op zo'n 20 meter diepte, meer naar de oostelijke zijde gaat de bodem eerder over in een zandbodem.

Fauna & Flora

Deze duikplaats staat bekend omwille van de aanwezigheid van enorme hoeveelheden gewone zeesterren, in tegenstelling tot de overrompeling door brokkelsterren op plaatsen zoals Wemeldinge. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de aanvoer van voedsel vanuit de nabije Noordzee.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Bij Goes pak je de A256 richting Zierikzee, tot de kruising met de N225. Daar ga je richting Kamperland / Doesburg. Bij de kruising met de N57 (Stormvloedkering/Middelburg) ga je rechtdoor de kruising over (Banjaard) om vervolgens meteen rechtsaf parallel langs de N57 richting Stormvloedkering te rijden. Via de parallelweg ga je door tot een viaduct rechts onder de weg door. Dit is de Jacobaweg. Je rijdt onder het viaduct door tot vlak voor de camping (Anna Friso). Hier ga je linksaf een doodlopende weg in. Aan het einde van deze weg is links een parkeerterrein.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°41'57''
51°35'54''

Waardering