Dreischor

Naast het gemaal van Dreischor, kennen we ook nog de duikplaats Dreischor zelf. Deze wordt ook wel Zuidlangeweg genoemd.

Duikplan

Maximum diepte: 25
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Iets voor het Gemaal van Dreischor bevindt zich nog een duikplaats. Deze wordt opgevrolijkt door het kunstmatig rif dat hier enkele jaren terug werd aangelegd. Net zoals op Scharendijke en Den Osse heeft men hier een lint van reefballs gelegd. Wanneer je het water ingaat begint het rif bijna recht voor je tussen de 5 en de 10 meter, het loopt vanaf hier verder door naar de linkerkant. De bodem loopt hier geleidelijk aan af tot op een maximale diepte van zo'n 25 meter. Bij hevig regenweer kan het openstaande gemaal een invloed hebben op de zichtbaarheid.

Fauna & Flora

Op en rond de rifballen vind je heel wat kreeftjes en krabben. In de ondiepe gedeelten vind je hier vaak groene wierslakjes en heel wat garnalen. De kleur van de groene wierslakjes kan veranderen met het voedsel dat hij eet. Het is een vegetariër met een uitgesproken voorkeur voor groene algen en wieren. Als hij deze eet is de typische groene kleur prominent aanwezig, Soms zien we ook nog helder blauwe puntvormige vlekken op de mantel zoals hier op de foto te zien is. Als hij echter overstapt op een dieet dat hoofdzakelijk uit roodalgen en -wieren bestaat verliest hij na een tijdje de groene kleur en wordt meer roodachtig tot geligwit.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Zuidlangeweg, Dreischor, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid: Niet Aanwezig

Routebeschrijving

Volg de weg richting Zierikzee. Bij Nieuwerkerk ga je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Brouwershaven. Je volgt dan de Nieuwe Stolpweg tot in Dreischor. Vlak voor Dreischor ga je richting Brouwershaven. Zodra je Dreischor weer uitrijdt ga je rechtsaf de Zuidlangeweg in (bij Ruiterstal Judy de Winter). Deze weg rij je af tot aan de dijk. Daar is links een grote parkeerplaats.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°59'41''
51°42'39''

Waardering