Burghsluis

Deze duikplaats, Burghsluis, ligt vrij dichtbij de stormvloedkering. De invloed van de Noordzee is hier dan ook groter dan op andere duikplaatsen.

Duikplan

Maximum diepte: 35
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, voor ervaren duikers
Aanbevolen duiktij: Laagwater

De beste plaats aan de duikplaats Burghsluis om het water in te gaan is op het Zuidelijke puntje van de Oostbout. Daar begint vrijwel gelijk de vaargeul (oppassen voor schepen die de haven aandoen). Er word sterk afgeraden om hier met hoogwater te duiken, aangezien, als de kentering is geweest, het gevaar bestaat dat je door het uitstromende water van de kant af, naar de stormvloedkering wordt getrokken.

Fauna & Flora

Positieve invloeden van de Noordzee en stroming zin merkbaar. Zo is de aanwezigheid van flora & fauna buitengewoon overvloedig en rijk aan soorten aan de duikplaats Burghsluis. Sommige soorten zoals de dodemansduim komt op Burghsluis vaker voor dan elders in de Oosterschelde.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs:
Openingsuren:

Contactinformatie

Adres:
Contact:

Parking

Redelijk

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Over de Zeelandbrug richting Zierikzee, tot de splitsing met de N59 richting Burg-Haamstede. Na een splitsing gaat de weg over in de N57, deze blijven volgen in de richting Burgh-Haamstede. Al na een paar honderd meter, nog voor het benzinestation, de eerste weg links (Stolpweg). Deze weg loopt na een paar honderd meter evenwijdig langs het water van de Oosterschelde. Na ongeveer 1 1/2 km. kom je dan vanzelf in de haven van Burghsluis.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

3°45'18''
51°40'23''

Waardering