Jordanië

Algemeen

Duiken in Jordanië doe je in Aqaba, de enige uitvalsbasis in dit land voor duikers. Je kan hier als duiker genieten van een ontmoeting met de grootste vis ter wereld, de walvishaai. De ondiepe stukken van de bodem zijn begroeid met zeegras, waartussen verschilende dieren zich verschuilen, waaronder zeepaardjes en inktvissen.

Duiken in Jordanië

Akaba is bij toeristen populair om te duiken. De onderwaterwereld is prachtig om te zien. Voor de kust vind je een koraalrif dat vanaf het strand goed bereikbaar is. Je kan andere riffen met een boot bezoeken.

De populairste locatie in Akaba om te duiken is Cedar Pride, een oud scheepswrak bedekt met veel koralen. Er zwemmen bijzondere vissen rond, zoals de 'frogfish'.

Cable Reef is een andere bijzondere plek om te duiken. Op deze plaats vind je de elektriciteitskabels die naar Egypte gaan. De kabels worden beschermd door gaas en stenen, net deze worden bewoond door vele vissen en zeedieren.

Verder heb je nog een aantal locaties in Akaba die zich goed lenen om te duiken. Zo heb je Black Rock, waar tal van van prachtige koralen te vinden zijn. Met wat geluk kom je hier schildpadden tegen. Verder heb je Yellow Stone, waar het koraal verspreid is over diverse kliffen. Door de verschillende dieptes is het voor de duiker een afwisselend en zeer interessant parcour.

Watertemperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Dagtemperatuur212325313538403937332722
Zeewatertemperatuur212020212223252625242322