Portugal

Algemeen

Het vasteland van Portugal bestaat uit de westrand van het Spaanse tafelland, dat gebied gaat in Portugal naar het westen toe in brede kustvlakten over. Het land heeft hierdoor en zeer gevarieerd landschap. De rivier "de Taag" vormt de belangrijke scheidslijn in het landschap. Ongeveer de helft van het gebied ten noorden van de Taag ligt boven de 400 m.

Het land ten zuiden van de rivier bereikt op slechts zeer weinig plaatsen die hoogte. Het noorden is heuvelachtig en bergachtig en ligt gemiddeld op 500-800 m hoogte. Het hoogste punt van Portugal, de 2351 m hoge Ponta do Pico, ligt op het eiland Pico van de Azoren, een tot Portugal behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De vallei van de Taag is een vlak gebied. De 800 km lange kustlijn is voor het grootste deel vlak en zanderig en vaak omzoomd met duinen die lagunes omsluiten. In de buurt van Lissabon met bij Cabo de Roca het meest westelijke punt van Europa en bij Cabo de São Vicente bevinden zich rotsachtige stukken.

De grootste rivieren in Portugal vinden hun oorsprong in Spanje. De Mondego en de Sado zijn de voornaamste rivieren die volledig binnen de landsgrenzen stromen.

Duiken in Portugal

Portugal heeft met haar grote kustlijn mooie plaatsen om te duiken. De vele strandjes geven eenvoudig en snel toegang om de Atlantische oceaan onder het wateroppervlak te gaan verkennen.

U vindt de prachtige fauna en flora van de onderwaterwereld in de Atlantische Oceaan.
In Portugal kan u ook gaan wrakduiken, daal je af naar een gezonken schip en ontdek zijn verhaal.

Portugal nodigt u uit om heerlijke duiktochten te maken. Het kristalheldere water maakt van elke duiktocht een onvergetelijke belevenis. Hierbij leert u de verscheidene onderwaterplanten en dieren van de Atlantische Oceaan en hun leefruimte kennen.

Watertemperaturen

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Dagtemperatuur161618192124272726221916
Zeewatertemperatuur161615161719202121201817